Τρίτη 14 Απριλίου 2015

Σε Ιτέα και Γαλαξείδι ο 2ος Διαγωνισμός Μαγειρικής "Ρουμελιώτικης Κουζίνας" - ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ




Ανακοινώθηκαν σήμερα οι όροι συμμετοχής της 2ης ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ
Διαγωνισμός Μαγειρικής στις 3 Μαΐου 2015.

Ο Δήμος Δελφών και η Σχολή Τουριστικής Εκπαίδευσης Γαλαξειδίου στα πλαίσια της συνέχισης των προσπαθειών τους για την τουριστική προβολή του τόπου, προβαίνει για δεύτερη χρονιά στην συγκέντρωση παραδοσιακών συνταγών της Ρουμελιώτικης κουζίνας , όπως αυτές έχουν διασωθεί από γενιά σε γενιά.

Για το λόγο αυτό θα προβεί σε διαγωνισμό μαγειρικής που θα διεξαχθεί στην παραλιακή ζώνη του Γαλαξειδίου στις 3 Μαϊου 2015 και ώρα 12.00, με κριτές γνωστούς και καταξιωμένους ανθρώπους του κλάδου και κυρίως λάτρεις του τόπου μας. Όπως και σε άλλες εκδηλώσεις μας τίμησαν με την παρουσία τους, έτσι και σε αυτή τη σοβαρή και ολοκληρωμένη προσπάθειά μας θα γίνουν αρωγοί και υποστηρικτές μας.

Όλα τα διαγωνιζόμενα πιάτα θα φωτογραφηθούν προκειμένου μαζί με τις συνταγές και τα ονόματα των διαγωνιζόμενων να εκδοθούν σε βιβλίο, με την επιμέλεια του Δήμου Δελφών το οποίο θα παρουσιάζεται σε Διεθνείς Τουριστικές Εκθέσεις, όπου ο Δήμος έχει παρουσία.
Η εκδήλωση θα καλυφθεί από όλα τα Τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (Τηλεόραση, Ραδιόφωνο, Εφημερίδες, έντυπες και ηλεκτρονικές), ενώ θα γίνει και αναφορά σε τηλεοπτικές εκπομπές καναλιών εθνικής εμβέλειας, που συμμετέχουν οι κριτές μας.

Θα υπάρξουν 4 κατηγορίες διαγωνιζομένων παρασκευών: ΚΡΕΑΣ, ΨΑΡΙ, ΠΙΤΕΣ, ΓΛΥΚΑ και μπορεί να συμμετέχει οποιοσδήποτε κάτοικος του Δήμου Δελφών.
Τα πιάτα πρέπει να είναι παραδοσιακά ή τουλάχιστον τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν να είναι καθαρά Ελληνικά προϊόντα και κατά προτίμηση από τον τόπο. (Για παράδειγμα θα πρέπει να αποφεύγονται κρέμες γάλακτος, τυρί ξένης προέλευσης, μπαχαρικά, φρούτα και λαχανικά που δεν είναι Ελληνικά.

Ο κάθε διαγωνιζόμενος θα πρέπει να στείλει καταρχήν την συνταγή του όπως αυτή παρουσιάζεται στο συνημμένο έγγραφο, είτε με fax 22650 41545, είτε με e-mail epasgal@mintour.gr , είτε να την παραδώσει ο ίδιος στα γραφεία της Σχολής Τουριστικής Εκπαίδευσης έως και 30 Απριλίου ημέρα Τετάρτη.
Ακολούθως την ημέρα του διαγωνισμού και μέχρι τις 11.30 πμ. θα πρέπει να φέρει την παρασκευή του στον χώρο του διαγωνισμού όπου και θα εκτεθεί.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η στήριξή σας σε αυτή την προσπάθεια θα είναι πέρα από κάθε αναμενόμενο, προκειμένου εκτός από τις φυσικές ομορφιές αυτού του τόπου, να αναδείξουμε άλλη μία πτυχή της κουλτούρας μας που είναι η φιλοξενία μας, μέσα από ένα νόστιμο και καλομαγειρεμένο παραδοσιακό φαγητό.

Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές στην
Σχολή Τουριστικής Εκπαίδευσης Γαλαξειδίου.
έως και 30 Απριλίου ημέρα Τετάρτη

Για πληροφορίες: α) πρωινές ώρες 09.00 - 15.00 στα τηλέφωνα 2265041997 & 41998

ΕΔΩ ΟΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: